Milyen dekorkavicsot válasszunk?

2022.04.06

Elegáns megoldás a dekorkövek szépségének megőrzéséhez

Gyakran találkozunk olyan elhasználódott natúr kerti kavicsos felületekkel, ami az idő múlásával már nem az eredeti megjelenést mutatja (lásd képi illusztráció). Ennek a szerves anyagok - elsősorban az algák és mohák - megtapadása, illetve a porózus felület miatt a környezetből a kavicsok felületére kerülő különféle szennyeződések a fő okozói. Tisztításuk rendkívül időigényes és többnyire sikertelen.

3 év tesztelés után: a STONE AND HOME fehér fényes kavicsok kültéren (bal oldali kövek)  és Carrara fehér natúr kövek (jobb oldal).  Az elkoszolódott felületet lecsiszoltuk az eredeti szín láthatósága miatt (kék keret).
3 év tesztelés után: a STONE AND HOME fehér fényes kavicsok kültéren (bal oldali kövek) és Carrara fehér natúr kövek (jobb oldal). Az elkoszolódott felületet lecsiszoltuk az eredeti szín láthatósága miatt (kék keret).

A nedves, eső áztatta kavicsok mindig szebb optikát mutatnak, mint szárazon. Ennek és a fenti problémának az egyidejű megoldására nyújt lehetőséget a STONE AND HOME dekorációs kövek alkalmazása. Egy speciális eljárásnak köszönhetően a kavicsok egy rendkívül erős, kopás- és időjárásálló fényes réteggel vannak ellátva. Ezért a kavicsok pórusai zártak, a felületük az eső hatására öntisztuló és a kemény felületi rétegnek köszönhetően évekig megtartják természetes szépségüket és intenzív színvilágukat. Tartósságuk nem csak a kezeletlen, de a polírozott kövek minőségét is felülmúlja.

A kertépítés rajongói számára a STONE AND HOME dekorkavicsok többféle méret- és színválasztékban állnak - zsákos és dobozos csomagolásban egyaránt - rendelkezésre.